onsdag 22. juni 2011

Kamera'forskning og to blå kort

Her er enda to kort til sommerens lager, og selv om jeg ikke er noe glad i blå selv - så synes jeg disse kortene ble riktig så sommerlige av seg :)
Når jeg skulle ta bilde av kortene, så tenkte jeg at da kunne jeg jo prøve meg på noen av de innstillingene jeg så fint leste om i bruksanvisningen til speilrefleksen i går kveld.. For ja, nå har jeg åpnet den i håp om å lære noe ;) Det øverste bildet er tatt i Auto-modus, og jeg synes det var det bildet hvor kortene kom best frem..

På bilde nr.2 har jeg kameraet i M-modus, hvor jeg også har vridd meg frem til et høyt eksponeringsnivå (ifølge bruksanvisningen som er på svensk). Jeg synes bildet ble stilig, men detaljene i kortene kom ikke så godt frem..

På bilde nr.3 har jeg også brukt M-modus (manuell), men eksponeringsnivået er middels. Jeg synes bildet ble litt mørkt, men detaljene i bakgrunnen kom godt frem.

I dette tilfellet var ikke det nødvendig, men nå vet jeg jo hvordan jeg gjør det til en gang jeg trenger det :)


Takk til Hanne, for tipset om å lære seg èn ting av gangen!

1 kommentar:

HusmorDronninga sa...

Så fine kort!
Og det er morsomt å prøve seg litt frem med kameraets innstilliger...
Men tips fra meg... gi katten i eksponeringsverdien i starten... Sett kameraet på AV og prøv deg frem med forskjellig størrelse på lukkeren... Sett ting etter hverandre, forran deg på et bord, og ta flere bilder av samme gjenstand med ulik f-verdi (blender)