mandag 20. juni 2011

Kamera'ene jeg bruker

For at et bilde skal bli bra, så kommer det mye ann på hvilket kamera det er tatt med..
De bildene jeg viser dere her inne på kroken min, de er tatt med enten speilreflekskameraet til min kjære - Canon EOS 500D, som vi også har en "langlinse" til - Sigma 70-300mm + stativ..

..mitt lille kompaktkamera - Canon ixus 75, som jeg trodde var mer enn bra nok for de bildene jeg skulle ta (men det var helt til speilrefleksen kom i hus, for der var det jo himmelvid forskjell)
Men dette er absolutt et bra kamera for hobbybruk!


Eller så er bildene tatt med mobilen min, en Nokia N8 - flaggskipet til Nokia, med et kamera på 12mp og innebygd, fullgod blitz. Denne filmer også i HD-kvalitet, noe jeg er veldig fornøyd med :)


Men så er det jo ikke bare kameraet man bruker som skaper gode bilder, fotografen bør jo også ha litt peiling.. -og på det området er er jeg absolutt som amatør å regne! Jeg har ikke engang lest bruksanvisningene, noe jeg har hørt man kan komme langt med ;) Kamera'et står som regel på "Auto" når jeg knipser..

Så jeg har absolutt hatt flaks de fleste gangene når bildene har blitt bra, andre ganger er bildene blitt bra fordi jeg har tatt til meg ett og annet tips på veien mot å bli en god fotograf.. (Jeg har harddisken full av ubrukelige bilder)

Men jeg lærer stadig, og plutselig en dag...er jeg kanskje blitt litt bedre :)

Og jeg koser meg mens jeg lærer!


Hvilket kamera bruker du?

1 kommentar:

Pittelitn♥ sa...

Det e så arti å ta bilda, selv om det ofte e mange titalls bilda mellom blinkskuddan :) Prøve så godt det lar sæ gjøre å unngå auto! Foreslår at du tar dæ tid til å lese litt, og lære dæ en ting av gangen, så sett det i fingran te slutt ;) Ellers kan æ anbefale fotokursan te dissa guttan: http://lindbergfoto.com/index.php?option=com_myblog&show=fotokurs-for-tredje-gang.html&Itemid=15